Proje Ürünleri

Son Güncelleme:
22/11/2023 - 09:48

Sayın Aileler,

Hazırlanan programların ailelerden gelen bilgilerle tekrar elden geçerek çocuklarımız için faydalı hale getirilmeye çalışılacaktır. Bu nedenle, sizin görüşleriniz bu çalışma için çok önemlidir. Lütfen İletişim menüsüne tıklayarak bize görüşlerinizi iletiniz.

ADI Ekran Görüntüsü

Çorba Hazırlama

Bu uygulamanın amacı, çorba hazırlamak için gerekli olan malzemelere sahip engelli öğrencinin uygulamadaki karakteri takip ederek çorba hazırlama becerisini öğrenmesidir. Uygulamada öncelikle anlatımda kullanılacak malzemeler tanıtılır, daha sonra 6 adımdan oluşan beceri öğretimine geçilir.

Sandviç Hazırlama

Bu uygulamanın amacı, sandviç hazırlamak için gerekli olan malzemelere sahip engelli öğrencinin uygulamadaki karakteri takip ederek sandviç hazırlama becerisini öğrenmesidir. Uygulamada öncelikle anlatımda kullanılacak malzemeler tanıtılır, daha sonra 7 adımdan oluşan beceri öğretimine geçilir.

Toz İçecek Hazırlama

Bu uygulamanın amacı, toz içecek hazırlamak için gerekli olan malzemelere sahip engelli öğrencinin uygulamadaki karakteri takip ederek toz içecek hazırlama becerisini öğrenmesidir. Uygulamada öncelikle anlatımda kullanılacak malzemeler tanıtılır, daha sonra 7 adımdan oluşan beceri öğretimine geçilir.

Yer Silme

Bu uygulamanın amacı, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin ev içi yaşam becerisi olan yer silmeyi, gerekli malzemeler tedarik edildiğinde uygulamadaki karakteri izleyerek öğrenmesidir. Uygulamada, yer silmek için gerekli olan malzemeler teker teker gösterildikten sonra beceri adım adım ve ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.

Halı Süpürmek

Bu uygulamanın amacı, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin ev içi yaşam becerisi olan halı süpürmeyi, gerekli malzemeler tedarik edildiğinde uygulamadaki karakteri izleyerek öğrenmesidir. Uygulamada, halı süpürmek için gerekli olan malzemeler teker teker gösterildikten sonra beceri adım adım ve ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.

Azlık- Çokluk Kavram Öğretimi

Bu oyun azlık-çokluk kavramını aynı tip ve farklı tip nesneleri karşılaştırarak öğretmektedir.

Hayvan Seslerini Tanıma

Bu oyun hayvan seslerini öğretmektedir. Öğrenciler duydukları sesin hangi hayvana ait olduğunu tahmin etmeye çalışmaktadırlar.

Müzik Aletlerini Tanıma

Bu oyun enstrüman seslerini öğretmektedir. Öğrenciler duydukları sesin hangi enstrümana ait olduğunu tahmin etmeye çalışmaktadırlar.

Renk Kavramı (Balonlar)

Bu oyun renkleri öğretmektedir. Öğrenciler seçilen renkteki balonları patlatarak puan toplamaya çalışmaktadırlar.

Şekillerin Öğretimi (Ev Yapma)

Bu oyun ileri düzeyde şekilleri ve nesneleri öğretmektedir.

Öğrenciler resimdeki evin aynısını şekilleri birleştirerek yapmaya çalışmaktadır (Uygulama sadece dokunmatik ekrana sahip cihazlarda çalışmaktadır)

Şekillerin Öğretimi (Geometrik)

Bu oyun temel şekillleri öğretmektedir. Öğrenciler şekilleri doğru yerlere sürüklemeye çalışmaktadır (Uygulama sadece dokunmatik ekrana sahip cihazlarda çalışmaktadır)

Vücut Parçalarının Öğretimi

Bu oyun kol, bacak gibi vücut parçalarını özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere öğretmek için tasarlanmıştır.

Hafıza Oyunu

Bu oyun, özel öğrenciler için hazırlanmış bir hafıza oyunudur. Öğrencinin seviyesine göre öğretmen başlangıçta zorluk seçimi yapabilmektedir.

Yüz Parçalarının Öğretimi

Azlık Kavramı

Çokluk Kavramı

Kısa Kavramı

Uzun Kavramı

Kırmızı Renk Kavramı (Gömlek)

Kırmızı Meyveleri Keselim

Akıllı Oyuncaklar

Akıllı Giysiler

Akıllı Hayvanlar

Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.

Kinect Oyunları (Kinect Kurulum ve Kullanım Kılavuzu'nu indir)

Market Oyunu

Haydi Süpürelim
Vücut Takip

Bu oyunda yukarıdan düşen topları vücudunuzla yakalamalısınız. Vücudunuzu sağa-sola hareket ettirdiğinizde çöp adam da aynı şekilde hareket edecektir.

El Takip

Bu oyunda yukarıdan düşen topları ellerinizle yakalamalısınız. Ellerinizi sağa-sola veya yukarı-aşağı hareket ettirdiğinizde ekrandaki eller de aynı şekilde hareket edecektir.

Kaybolan Çubuklar

Bu oyunda ekranın alt tarafında yer alan küreği vücudunuzla hareket ettirerek topa yön vermeli ve tuğlaları kırmalısınız. Vücudunuzu sağa-sola hareket ettirdiğinizde kürek de aynı şekilde hareket edecektir.

Kinect Paint

Bu oyunda ekrandaki tuvali sağ elinizi hareket ettirerek boyamalısınız. Tuvalin %80'i boyandığında renk sıfırlanacak ve yeni bir renkle boyamaya başlayacaksınız.

Kinect Oyunların Kaynak Kodları

Kinect Oyunlarının Kaynak Kodlarını buradan

indirebilir ve dilerseniz siz de üzerinde geliştirmeler yapıp bizlerle paylaşabilirsiniz.

Proje Adı Tanım
Özel Eğitim için Çoklu Dokunmatik Ekran Oyunları Oyunlar özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için azlık-çokluk, sesler, şekiller, renkler gibi temel konuları içermektedir. Oyunların bazıları kişsel bilisayarlarda oynanabiliyorken bazıları çoklu dokunmatik arayüze ihtiyaç duymaktadır.
Dokunmatik Ekran Oyunları Bu oyunlar şekiller, azlık-çokluk, büyüklük-küçüklük gibi temel konuların değerlendirmesini içermektedir. Ek olarak tangram oyunları da projenin bir parçasıdır. Çoklu dokunmatik oyunlar 4 oyuncuya kadar oynanılabilmektedir. Bazı oyunlar işbirliği ve mücadele içermektedir.
Akıllı Oyuncak Projesi Akıllı Oyuncak Projesi doktora öğrencileri, Nuri Kara ve Cansu Çiğdem Aydın tarafından Prof. Dr. Kürşat Çağıltay danışmanlığında geliştirilmiştir. Bu projede oyuncaklar çocuklara dijital hikaye anlatımında yardımcı olan araçlar olarak kullanılmıştır. Daha fazla ilgi için Videoyu İzleyiniz